Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Huishouden
Soort koelkasten
Koelkasten
Merk
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

Camping - koelkasten

Campingkoelkasten zijn kleine en grotere koelkasten die perfect zijn voor gebruik in campers, caravans, voortenten en boten. Met merken als Dometic, Engel en Berger, vindt u zeker de juiste koelkast. Absorber of compressor, aangedreven

Campingkoelkasten zijn kleine en grotere koelkasten die perfect zijn voor gebruik in campers, caravans, voortenten en boten. Met merken als Dometic, Engel en Berger, vindt u zeker de juiste koelkast. Absorber of compressor, aangedreven door gasfles, 12 V batterij of 230 V, ze hebben allemaal een grote aanhang.
Wat zijn de voordelen? Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de verschillende technologieën?

Lees verder...

Pagina 1 van 4

De camping koelkast

Kampeerkoelkasten zorgen voor koud eten en drinken in campers, caravans, voortenten of zomerhuisjes. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de absorber- of gaskoelkast en de compressorkoelkas. De in kampeerkoelkasten gebruikte technologie en de bereikte koelcapaciteit verschillen fundamenteel. Met een koelkast op gas bestelt en koopt u flexibel, want de absorptiekoelkast werkt op gas, 12 V en 230 V. De compressorkoelkast is verkrijgbaar in twee versies. De compressorkoelkast staat voor een stabiele koelcapaciteit tot onder het vriespunt. Er staan zulke mooie, zeer technische beschrijvingen van compressoren en absorbers op Wikipedia dat we ze hier niet kunnen en willen overtreffen. Maar een algemeen begrijpelijke uitleg over hoe de koelsystemen van campingkoelkasten werken, dat kunnen we wel.

Hoe werkt de compressor koelkast?

De compressorkoelkast werkt met druk en verdamping. Een vloeibaar gas wordt door een verdamper in het inwendige van de koelkast geperst. Het systeem is vergelijkbaar met de gaskoelkast, het vloeibare gas probeert weer gasvormig te worden en verdampt. Het absorbeert de energie die nodig is voor de verdamping als warmte uit de koelruimte van de compressorkoelkast. De compressor leidt het resulterende gas onder hoge druk naar de buitenkant van de koelkast. Op die manier wordt de warmte afgevoerd en wordt het koelmiddel weer vloeibaar door de druk. Het wordt dan door een smoorklep geperst. Door de daling van de druk na de gasklep begint de verdamping (het koelmiddel heeft een kookpunt van -30 graden) opnieuw en wordt het vloeibare gas koud. Hetzelfde effect treedt overigens ook op bij het ventiel van de gasfles als er te veel gas tegelijk uitstroomt. In de koelmodus geeft de ingebouwde temperatuursensor aan of de kou binnenin de compressorkoelkast daalt. De compressor schakelt dan automatisch in met een licht gebrom.
Klik hier voor uitleg over de gaskoelkast!

De Dometic koelkast

De Dometic koelkast is waarschijnlijk de bekendste camping koelkast op de markt. Krachtige en zuinige compressor koelkasten uit de Coolmatic serie of absorberende koelkasten uit de 5, 8 of 10 serie. Veel innovaties maken de Dometic koelkast zo succesvol. Zo kan bijvoorbeeld het vriesvak van de nieuwere Dometic compressormodellen gemakkelijk worden verwijderd. Hierdoor kunt u het volume van de koelkamer vergroten of alles ombouwen tot een vriezer. Dankzij geavanceerde technologie is Dometic erin geslaagd het energieverbruik van de nieuwe Coolmatic-modellen tot 25% te verlagen. Maar ook de nieuwere Dometic Absorber koelkasten hoeven zich niet te verstoppen, zij kenmerken zich door een zuinig verbruik en zeer goede koelprestaties.

Koelen met een compressor?

Wat voor soort kampeerkoelkast moet je meenemen? Een goede vraag. Als u een goede stroomvoorziening aan boord hebt, vaak walstroom hebt of geen gas in het voertuig wilt, is de compressor een goede keuze. Deze campingkoelkast koelt tot onder het vriespunt en werkt ongeacht de buitentemperatuur. Compressor koelkasten worden vaak geïnstalleerd in panel vans en kleinere motorhomes.

Ingebouwde koelkasten en vrijstaande koelkasten

De campingkoelkast is verkrijgbaar als vrijstaand apparaat, voorzien van een absorber. Deze koelkasten werken vaak op 50mb en zijn rechtstreeks op de gasfles aangesloten. Deze modellen worden vaak gebruikt in de voortent, in het vakantiehuis, voor langdurig kamperen of in de volkstuin. De vrijstaande 50mb schokdempers zijn niet bedoeld voor installatie in een motorvoertuig. De inbouwunits die u in uw keukentje in een motorhome of caravan kunt inbouwen zijn 30mb koelkasten of compressorunits.

Fritz Berger biedt u een veelzijdig assortiment campingkoelkasten. Of u nu op zoek bent naar een inbouwkoelkast of een vrijstaand model, elektrisch aangedreven, als absorber of op gas, hier vindt u precies wat u nodig hebt!

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.