Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Voertuig
Filiaalbeschikbaarheid

Waterdesinfectie & -zuivering

Thuis en in veel Europese landen kunt u zonder aarzelen water rechtstreeks uit de kraan drinken. Met water uit de tank of met leidingwater in sommige vakantieoorden kunnen er echter problemen zijn met de zuiverheid van het water. Er zijn

Thuis en in veel Europese landen kunt u zonder aarzelen water rechtstreeks uit de kraan drinken. Met water uit de tank of met leidingwater in sommige vakantieoorden kunnen er echter problemen zijn met de zuiverheid van het water. Er zijn echter veel verschillende manieren om het water uit de kraan op een camping zelf te behandelen, zodat het schoon gebruikt kan worden als drink- of drinkwater voor uw kampeervakantie. Het schoonmaken van het drinkwatersysteem en het reinigen van de slangen speelt ook een belangrijke rol.

Lees verder...

Pagina 1 van 5

Waterbehandeling met zilverionen

Zilverionen houden gefilterd water schoon zonder zwevende deeltjes. Als u uw watertank vult met water van thuis, is het voldoende om het water schoon te houden met zilverionen. De meeste producten met zilverionen kunnen het water tot zes maanden fris houden en bieden een betrouwbare bescherming tegen herkieming. Bacteriologische ziekteverwekkers en virussen worden gedood zonder dat de smaak van het water verandert.

Waterfilters voor campers en caravans

Waterfilters voor uitstapjes buitenshuis kunnen ook helpen het water in caravans en campers te zuiveren. Met de waterfilter camping aansluitset van Alb zorgt u voor kiemvrij en vervuilingsvrij water. Binnenin de patroon bevindt zich een gezuiverde actieve koolkern die chloor, organische verontreinigende stoffen en andere stoffen uitfiltert. Bovendien worden flauwe en gechloreerde smaakafwijkingen in het water doeltreffend geneutraliseerd. De Katadyn waterfilter voor campers en caravans is klein en licht. Daarin doorloopt het water drie filterfasen, zodat alle schadelijke bestanddelen veilig worden geëlimineerd. De actieve kool zorgt ervoor dat vervelende geurtjes geen kans krijgen en chemicaliën worden gereduceerd, de keramische voorfilter verwijdert deeltjes en zwevende deeltjes en de glasvezelfilter houdt bacteriën en protozoa tegen. Het resultaat is fris en smakelijk water.

Reiniging waterreservoir

Het schoonmaken van een watertank is de belangrijkste vereiste voor vers water in een caravan of camper. De watertanks moeten aan het begin van het seizoen en vóór de winterpauze worden schoongemaakt. Als de drinkbaar-watertank en de slangen worden verwaarloosd, zullen zich na verloop van tijd bacteriën en kalk in het watersysteem nestelen. Als u de tanks in uw motorhome permanent gebruikt, zullen ze meestal schoon blijven. Voor het reinigen en ontkalken van watertanks bestaat een grote verscheidenheid aan reinigingsmiddelen die zijn afgestemd op de mogelijke vervuiling van de watertank. De Berger watertankreiniger in poedervorm lost biofilm op met behulp van actieve zuurstof, bestrijdt algen en bacteriën. Dr. Keddo Despur is ook geschikt voor ontkalking, omdat het kalk, slijm en strepen verwijdert en tevens het watersysteem desinfecteert.

Desinfectie van drinkwater

Preparaten voor desinfectie van drinkwater zijn meestal in vloeibare vorm verkrijgbaar. Dit betekent dat zij nauwkeurig kunnen worden gedoseerd en gemakkelijk aan het zoetwater kunnen worden toegevoegd. Vaak is een paar milliliter ontsmettingsmiddel voldoende voor een watertank met een inhoud van 200 liter. De juiste hoeveelheid wordt afgemeten met behulp van een doseerdop of ingenomen met een pipet. U hebt dan antibacterieel water in uw camper en caravan dat u zonder aarzelen kunt drinken. Voor gebruik in kleine watercontainers biedt Katadyn het conserveringsmiddel ook aan in tabletvorm. Dankzij de waterzuiveringstabletten kunt u ook water vers houden in jerrycans en flessen.
Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.