€10,- korting ontvangen? -> Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Lente aanbiedingen: tot wel 50% korting!

  Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Tenten Tenten
Alle producten in "Tenten"
Outdoor & Vrije Tijd Outdoor & Vrije Tijd
Alle producten in "Outdoor & Vrije Tijd"
Kampeermeubels Kampeermeubels
Alle producten in "Kampeermeubels"
Huishouden Huishouden
Alle producten in "Huishouden"
Water & Sanitair Water & Sanitair
Alle producten in "Water & Sanitair"
Elektra Elektra
Alle producten in "Elektra"
Voertuig Voertuig
Alle producten in "Voertuig"
Verwarmen & Koelen Verwarmen & Koelen
Alle producten in "Verwarmen & Koelen"
Kleding Kleding
Alle producten in "Kleding"
Thema's Thema's
Alle producten in "Thema's"
NIEUW NIEUW
Alle producten in "NIEUW"
SALE SALE
Alle producten in "SALE"
Filiaal Filiaal
Verander tak
Adres

Naar filiaalpagina
Taal & Levering Land
Taal
Leverend land

Green Power OptiMate Lader 12 V

(0)  
145,- €
Prijzen incl. BTW gratis verzending
Artikelnummer: 293430
 
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Vergelijkbare artikelen

Productbeschrijving

OptiMate lithium - gegarandeerde prestaties van de batterij!

De nieuwe OptiMate lithium beschermt uw investering en zorgt ervoor dat uw lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4 / LFP) batterij zo krachtig is en blijft als aangeboden - voor een lange tijd. Met de beschikbare laadstroom van de OptiMate lithium tot 5 ampère en het unieke ampmatic™ meertraps programma, laadt de unit de individuele cellen van een batterij snel en efficiënt op en balanceert deze. Het onderhoudsprogramma van OptiMate Lithium voorziet het aangesloten voertuig van stroom, beschermt en onderhoudt de accu voor 100%.

Functionaliteit

  1. Pre-kwalificatietest: OptiMate Lithium geeft de batterijstatus weer voordat het opladen begint en meet de omgevingstemperatuur. Het ampmatic™ oplaadprogramma wordt geselecteerd op basis van de temperatuur en de toestand van de batterij.
  2. Laagspanningsterugwinning: De safeTº De beschermingsmodus bewaakt de lading tijdens deze gevoelige batterij RESTORE MODE om ervoor te zorgen dat een diep ontladen batterij op de juiste manier en veilig wordt hersteld. De tests worden zonder onderbreking uitgevoerd tijdens het SAVE-programma. Dit zal bepalen of de batterij met succes is hersteld en of het MAIN CHARGE-programma kan worden voortgezet.
  3. Hoofdlading: De ampmatic™ processor past de laadstroom actief aan de capaciteit en conditie van de batterij aan. Op deze manier wordt in zeer korte tijd een volledige lading bereikt. De vooruitgang volgt de ideale laadstroomcurve voor LiFePO4-batterijen.
  4. Testen op kortsluiting/dode cellen: Het laadproces wordt bewaakt met behulp van de ideale LiFePO4 laadcurve. Zo kan interne schade worden opgespoord en kan het onnodig opladen van een niet te herstellen batterij worden vermeden.
  5. Opname en egalisatie: Gedurende 10 minuten is de stroomtoevoer in pulsen met spanningsbewaking tussen 14,0 V en 14,3 V om een egalisatie van de celspanning mogelijk te maken.
  6. Laadtest: de spanning is beperkt tot 13,6 V, terwijl de ampmatic™-processor het stroomverbruik van de batterij bewaakt. Als er een suboptimale lading wordt gedetecteerd, herhaalt het programma de opnamecyclus gedurende 10 minuten.
  7. Spanningstest: uitgevoerd gedurende 30 minuten, waarbij de accu geen laadstroom ontvangt. De 5 mogelijke testresultaten geven informatie over de algemene toestand van de batterij. Als het resultaat groen is (spanning > 12,7 V), loopt de test tot 12 uur om te controleren of er sprake is van een grotere zelfontlading of een hoger dan verwachte stroomafname door het elektrische systeem van het voertuig.
  8. Druppeltjeslading: De 12-uurs onderhoudslaadcyclus bestaat uit 30-minuten laadcycli bij een spanning van 13,6V wisselend met 30-minuten "pauzes" waarin geen laadstroom vloeit. Tijdens het druppelladen krijgt de accu alleen stroom als er een spanningsverlies is van het aangesloten voertuig. Een onderhoudscyclus van de batterij treedt op wanneer de laadtoestand van de batterij aanzienlijk is verslechterd
    De spanningstest en de onderhoudslaadcyclus worden 24 uur na het begin van de eerste test herhaald en worden herhaald zolang de lader op de batterij is aangesloten.
    De afwisselende laad- en pauzecycli van het onderhoudsprogramma beschermen de accu tegen ontlading door het aangesloten voertuig en zijn ideaal voor onbeperkt en 100% veilig langetermijnonderhoud van de accu.

Eigenschappen

Type batterij Lader
Bedrijfsspanning 12 V

Vergelijkbare artikelen

Meer van dit merk

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.