Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Voertuig
Soort gasregelaars, gasslangen
Aansluiting
Merk
Lengte
 cm
tot
 cm
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

Gasregelaars & gasslangen

Gasregelaars en gasslangen voor caravans, campers, camping en outdoor. Wees altijd voorzichtig bij werkzaamheden aan gasleidingen in het motorhome. Daarom moet u bij het kopen en bestellen van drukregelaars, schroefkoppelingen,

Gasregelaars en gasslangen voor caravans, campers, camping en outdoor. Wees altijd voorzichtig bij werkzaamheden aan gasleidingen in het motorhome. Daarom moet u bij het kopen en bestellen van drukregelaars, schroefkoppelingen, verloopstukken en kleppen altijd op zoek gaan naar betrouwbare fabrikanten.

Lees verder...

Pagina 1 van 7

Gasdrukregelaar voor camper, caravan en recreatie

Gasregelaars en gasslangen - voor veilig gebruik

Het kopen en bestellen vangasregelaars, drukregelaars en gasslangen is een kwestie van vertrouwen. Naast een zeer precieze werkwijze moet aandacht worden besteed aan de hoogste kwaliteit als het gaat om kleine onderdelen voor het gassysteem voor campers, caravans en camping. Daarom gebruikt Fritz Berger alleen hoogwaardige merkproducten als het om gas gaat. Slangaansluitingen in caravans en campers zijn klein en onopvallend, maar de functionaliteit van deze producten is uiterst belangrijk. Lekken in de gasslang, schroefverbindingen en gasregelaar of drukregelaar kunnen zeer snel levensbedreigend worden.

Daarom mogen in de categorie gasregelaars en gasslangen alleen artikelen van
  • GOK
  • TRUMA
  • TGO
  • en originele onderdelen van CADAC en Mr. Heater

Hoe lang gaan drukregelaars of gasregelaars mee?

Drukregelaars of gasregelaars hebben een productiedatum op de behuizing. Zij moeten na 10 jaar worden vervangen (indien er voordien geen gebreken aanwijsbaar waren). In caravans en campers moeten ze om de 10 jaar worden vervangen. Dit wordt gewoonlijk tegelijk met de gastest gedaan.

Hoe vaak moeten gasslangen worden vervangen?

Gasslangen, gasregelaars en alles wat met gas te maken heeft en in het voertuig is geïnstalleerd, moet om de 2 jaar door een specialist worden gecontroleerd. Dit is de zogenaamde gasinspectie. Hier worden alle onderdelen zoals gasafsluiters, slangkoppelingen, hogedrukslangen of bijvoorbeeld de Duo Control gecontroleerd op werking, dichtheid en duurzaamheid.

Op de GOK gasslangen zit een label waarop staat hoelang ze aanbevolen worden voor gebruik, meestal 10 jaar. Op de gasslangen van TGO en Truma is het productiejaar gedrukt. Toch moet u af en toe de gasslangen controleren. In geval van corrosie of een lek moet de gasslang uiteraard onmiddellijk worden vervangen.

30mb of 50mb, hoeveel druk heb ik eigenlijk nodig?

30mb of 50mb, dat is waar drukregelaars en gasslangen voor ontworpen zijn. Maar waarom? In Duitsland wordt alles wat buiten gebeurt aan gas geleverd met 50mb. Als de tuinbarbecue, het 2-vlammig kooktoestel of iets dergelijks rechtstreeks op de gasfles is aangesloten met een gasslang en gasregelaar, dan moet het in Duitsland altijd 50mb zijn.

De nieuwere gassystemen in campers en caravans zijn echter altijd 30mb. De gasregelaar, het gasfornuis, de absorber, alles in de camper is ontworpen voor 30mb. Als u bijvoorbeeld buiten wilt barbecueën en uw voertuig heeft buiten een gasaansluiting, maar alleen dan, is buiten koken ook toegestaan bij 30mb. Oudere campers hebben vaak nog een 50mb gasinstallatie. Dat is OK, het voertuig mag blijven rijden met het 50mb systeem.

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.