€10,- korting ontvangen? -> Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Lente aanbiedingen: tot wel 50% korting!

  Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Tenten Tenten
Alle producten in "Tenten"
Outdoor & Vrije Tijd Outdoor & Vrije Tijd
Alle producten in "Outdoor & Vrije Tijd"
Kampeermeubels Kampeermeubels
Alle producten in "Kampeermeubels"
Huishouden Huishouden
Alle producten in "Huishouden"
Water & Sanitair Water & Sanitair
Alle producten in "Water & Sanitair"
Elektra Elektra
Alle producten in "Elektra"
Voertuig Voertuig
Alle producten in "Voertuig"
Verwarmen & Koelen Verwarmen & Koelen
Alle producten in "Verwarmen & Koelen"
Kleding Kleding
Alle producten in "Kleding"
Thema's Thema's
Alle producten in "Thema's"
NIEUW NIEUW
Alle producten in "NIEUW"
SALE SALE
Alle producten in "SALE"
Filiaal Filiaal
Verander tak
Adres

Naar filiaalpagina
Taal & Levering Land
Taal
Leverend land
Tenten
Opblaasbaar
Ja (40)
Geen (51)
Filter bewaren
Type voortent
Deelvoortent (40)
Voortent (27)
Filter bewaren
Omtrek van/tot
 cm
tot
 cm
Soort caravanvoortenten
Reisvoortent (45)
4-Seizoenen-voortent (22)
Seizoensvoortent (11)
Wintervoortent (3)
Accessoires (7)
Filter bewaren
Merk
Dometic (19)
Berger (13)
DWT (12)
Walker (11)
Westfield (10)
Brand (8)
Fiamma (6)
Vango (6)
Bo-Camp (2)
Isabella (2)
Campooz (1)
Thule (1)
Filter bewaren
Breedte
 cm
tot
 cm
Diepte
 cm
tot
 cm
Filiaalbeschikbaarheid
Almere (NL) (2)
Ansbach (3)
Arras (FR) (4)
Augsburg (6)
Bad Bergzabern (5)
Bad Füssing (8)
Bad Kreuznach (9)
Baunatal (5)
Bengel (10)
Bergkirchen (5)
Berlin (Lichterfelde) (12)
Berlin (Marzahn) (12)
Berlin (Tegel) (5)
Bielefeld (8)
Bindlach (2)
Bischofsheim (11)
Bocholt (9)
Braunschweig (6)
Buchholz (10)
Chartres (FR) (1)
Coburg / Dörfles-Esbach (4)
Cottbus (5)
Cuxhaven (5)
Deggendorf (5)
Dettingen unter Teck (4)
Dirkshorn (NL) (7)
Dornbirn (AT) (7)
Eisenach (2)
Ellingen (2)
Erfurt (13)
Eriskirch (11)
Frankfurt am Main (10)
Freiburg (7)
Fulda (3)
Gera (3)
Gießen (7)
Grafenau (4)
Göttingen (5)
Gütersloh (5)
Hamburg (6)
Hannover (7)
Heide (9)
Heidelberg (13)
Heiligenzimmern (12)
Hooksiel (6)
Iphofen (6)
Isny im Allgäu (7)
Jülich (7)
Kaiserslautern (6)
Kenn (8)
Kerpen (11)
Kesselsdorf (6)
Kiel (8)
Klettgau / Erzingen (8)
Kolbermoor (6)
Leipzig - Wiedemar (5)
Leverkusen (9)
Linz/Traun (AT) (7)
Losheim (7)
Moormerland (11)
Möser (15)
Mülheim an der Ruhr (7)
Mülheim-Kärlich (14)
Neu-Ulm (8)
Neuenburg am Rhein (21)
Neumarkt (12)
Neustadt Dosse (7)
Neustrelitz (10)
Nieuwegein (NL) (3)
Nieuwerkerk (NL) (4)
Nottuln (7)
Oberhausen (8)
Offenburg (6)
Osnabrück (5)
Overath (10)
Pfullingen (3)
Quickborn (12)
Regensburg (2)
Rennes (FR) (6)
Rheinbach (5)
Salzburg (AT) (7)
Schifferstadt (4)
Schongau (2)
Schwelm (9)
Siegen (6)
Stuhr / Groß-Mackenstedt (6)
Stuttgart (5)
Trier (4)
Unterhaching (7)
Upgant-Schott (4)
Viernheim (5)
Waiblingen (7)
Waldstetten (4)
Warendorf (6)
Wesenberg (Reinfeld) (10)
Wesseling (11)
Wien (AT) (8)
Witten (5)
Filter bewaren

Caravan voortenten

Kies een van de vele caravanvoortenten uit ons grote assortiment. Met een caravanvoortent van de topmerken dwt en merk koopt u een product met tientallen jaren ervaring. Of u kunt kiezen voor een caravanvoortent van Berger-Camping, de

Kies een van de vele caravanvoortenten uit ons grote assortiment. Met een caravanvoortent van de topmerken dwt en merk koopt u een product met tientallen jaren ervaring. Of u kunt kiezen voor een caravanvoortent van Berger-Camping, de perfecte combinatie van prijs en prestatie. Wist u dat Berger luifels tot de top 3 "Beste Merken" behoren (CARAVANING award)? Hier zijn de kwaliteit en de prijs goed, Berger voortenten omvatten functies die kampeerders willen.

Lees verder...

Pagina 1 van 4

Meer ruimte en privacy met uw eigen caravanvoortent!

De caravanluifel brengt comfort

Een caravanvoortent is een must voor de meeste caravankampeerders op vakantie. De anders soms beperkte leefruimte kan gemakkelijk worden uitgebreid en de gewonnen ruimte kan naar believen worden gebruikt. Zo gebruiken veel kampeerders hun caravanvoortent om te koken, te eten en als voorruimte voor kampeermeubelen, om fietsen te stallen of als beschutte plek om buiten te eten met het gezin, ongeacht het weer. Caravanvoortenten zijn ook een geliefde plek om zich even terug te trekken uit de drukte van de camping: gordijnen en deur dicht en relaxen maar.

Luifels en hun speciale voordelen:

  • Opblaasbare zonneschermen
  • Luifels met verwijderbare voorwanden
  • Luifels met veranda-effect
  • Luifels met permanente ventilatie en gevelhoogte
  • Vrijstaande permanente luifels
  • en nog veel meer

Luifels die bij uw caravan passen

Luifels zijn verkrijgbaar voor elke caravan, ongeacht leeftijd en model. De doorslaggevende factor is hier de zogenaamde omtrekmaat. Deze waarde beschrijft de zijdelingse omtrek van de caravan; d.w.z. de lengte gemeten vanaf de grond over de zij- en dakrand tot de andere kant van de grond. De caravanluifel wordt bevestigd aan de zogenaamde kederstrook, een gleuf waarin de bevestiging van de luifel (keder op de luifel) wordt bevestigd. Als de caravan een nieuwer model is, kan de omtrekmaat voor de geschikte caravanluifel uit de bijgevoegde documenten worden gehaald, maar de betrouwbaarste methode is altijd om zelf te meten.

Als deze niet beschikbaar zijn, kunt u proberen de omtrek te bepalen op de website van de caravanfabrikant. Anders zult u het zelf moeten opmeten. De maten van zonneschermen staan vaak in de catalogi van de fabrikant, maar onze klanten komen vaak voor onaangename verrassingen te staan omdat deze vaak niet nauwkeurig genoeg zijn. Daarom nogmaals: Meet uw eigen omtrek!

Caravanluifels voor elke toepassing

Afhankelijk van het soort camping worden verschillende caravanvoortenten gebruikt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen:

  • Reisvoortent
  • Seizoensluifel
  • Voortent voor alle seizoenen
  • Winter luifel

Deze zonneschermen kunnen worden onderverdeeld in volledige zonneschermen en gedeeltelijke zonneschermen. Een volledige voortent omsluit de hele lengte en hoogte van de caravan, tot aan de grond. Een gedeeltelijke zonwering daarentegen is slechts aan een deel van de dakrand bevestigd. Voor de bevestiging wordt de buis van de caravanluifel in de daarvoor bestemde strip geschoven.

Reisvoortenten - kleine bepakking, veel vrijheid om te reizen

De reisvoortent, ook wel zomertent genoemd, is de perfecte metgezel voor veel kampeerders. Wie meerdere keren per jaar voor korte periodes op vakantie gaat, heeft vaak behoefte aan een lichtgewicht voortent met een kleine pakmaat die snel kan worden opgezet en afgebroken. Het lichtgewicht doek van reisvoortenten wordt gewoonlijk aan één zijde gecoat met waterafstotende materialen zoals PVC, acryl of PU. Deze bij caravanvoortenten gebruikelijke combinatie beschermt tegen regen, maar laat tegelijkertijd condensatie door. Om gewicht en ruimte te besparen, wordt de luifel ondersteund door een lichtgewicht en speciaal gebouwde constructie van aluminium buizen.

Uiteindelijk zijn het ook de persoonlijke eisen van de kampeerder die bepalen welk model reisvoortent wordt gekozen. Een stel met een grote caravan zal bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een kleinere deeltent. Deze caravanvoortent is gemakkelijker op te zetten en de ruimte zou voldoende moeten zijn voor 2 personen , zelfs met kampeermeubelen. De Berger Garda L Deluxe voortent zou een geschikte caravanvoortent zijn voor hun tweeën. De gedeeltelijke voortent is opblaasbaar en dus snel en eenvoudig op te zetten, zonder stokken.

Als een gezin met 3 kinderen moet kiezen tussen verschillende caravanvoortenten, zal de keuze waarschijnlijk vallen op een ruime volle tent met een grote tentdiepte, ondanks het hogere gewicht en de complexere opstelling. De reisvoortent Sirmione III van het huismerk Berger zou een geschikte kandidaat zijn, want deze caravanvoortent combineert het verlangen naar ruimte met een kleine pakmaat.

Luifels voor seizoen- of jaarcamping

Aan het materiaal en de stabiliteit worden geheel andere eisen gesteld als de caravanluifel het hele kampeerseizoen of het hele jaar buiten moet staan. In dit geval komen gewicht en pakmaat op de achtergrond, omdat andere factoren voorrang hebben, vooral omdat montage en demontage slechts eenmaal per jaar plaatsvinden.Vaste voortenten zijn meestal caravanvoortenten die over een langere periode aan een caravan worden bevestigd. Deze omvatten winterzonweringen en het hele jaar door zonweringen. Het kenmerk van zonneschermen is hun solide afwerking, aangezien zij bestand moeten zijn tegen veel wind en regen wanneer zij gedurende lange tijd blijven staan. In vergelijking met permanente zonweringen van aluminium is een solide zonwering van polyester en PVC relatief goedkoop.

Een hoge mate van ondoordringbaarheid van de buitenhuid is elementair voor een luifel voor een seizoen of het hele jaar door. Daarom zijn vaste luifels voor caravans bijna altijd dubbelzijdig met een PVC-coating. Dit is absoluut ondoordringbaar en rotvrij, maar ook minder luchtdoorlatend. Het is van essentieel belang voor een goede ventilatie van de luifel te zorgen, om condensatie en dus vochtschade aan het doek te voorkomen. Vuil of vlekken kunnen ook gemakkelijk van de tenthuid worden afgeveegd. Bovendien is de PVC-coating van de caravanluifel zeer goed bestand tegen wisselingen in koude- en weersomstandigheden.

Hoogwaardige all-season zonneschermen hebben ook raamflappen, een volledig afsluitbare hoog-laag ventilatie en een omlopende luifel.

Staal wordt meestal gebruikt voor de stokken van luifels voor alle seizoenen, omdat het metaal sterker en zwaarder is dan aluminium. De diameter van de buizen is meestal groter en de dikte van de stalen buis, werd ontworpen voor de zwaardere luifel. Bovendien wordt voor langere verblijven de bevestiging van orkaan- en nokstokken aanbevolen om een maximale stabiliteit te garanderen. DWT biedt met de Carat all-season voortent een model van een klasse apart voor dit gebied.

Met een winter voortent het hele camping jaar door

Berger-Camping biedt een wintervoortent voor uw caravan voor het koude seizoen. Vooral dit deel van het jaar stelt caravanvoortenten voor bijzondere uitdagingen. Vrieskou en sneeuw belasten het luifelmateriaal en de stokken. Winterluifels zijn juist voor deze belastingen ontworpen en worden meestal gebruikt met versterkte extra stokken. Als gedeeltelijke voortent hebben caravanvoortenten van dit type een kleiner, schuin lessenaarsdak, zodat sneeuw eraf kan glijden. Kampeerders gebruiken de wintervaste voortent vooral als warmte- en vuilafscherming van de caravan. Hij is echter ook geschikt voor het opbergen van gebruiksvoorwerpen zoals skischoenen of om in te koken.

Vind hier de juiste caravanvoortent voor op de camping!

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.