Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Tenten
Lengte
 cm
tot
 cm
Breedte
 cm
tot
 cm
Merk
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

Tenttapijt, vloer & zeil

Voortenttapijt, tenttapijt of campingtapijt, het heeft vele namen, het tapijt voor campers, caravans en campingbussen. Of het nu gaat om prefab of per meter, als u schone en droge voeten onder uw voortent en luifel wilt hebben, moet u er

Voortenttapijt, tenttapijt of campingtapijt, het heeft vele namen, het tapijt voor campers, caravans en campingbussen. Of het nu gaat om prefab of per meter, als u schone en droge voeten onder uw voortent en luifel wilt hebben, moet u er zeker een voortenttapijt onder leggen. Tarps en waterdichte tentgrondzeilen houden de binnenkant van uw tent droog en schoon.

Lees verder...

Pagina 1 van 7

Voortenttapijt en voortentondertapijt

Het voortentkleed beschermt uw caravan, camper of motorhome tegen binnendringend vuil en zand. Tentkussens, tentkleden, afdekzeilen en tentvloeren zorgen ervoor dat uw tent schoon blijft en u niet meer vuil dan nodig meeneemt naar uw slaapcabine. Praktische deurmatten met caravan- en campermotieven houden uw schoenen schoon en zorgen voor een passende entree van uw camper.

Het tenttapijt - Ideaal als basis en bescherming

Het voortenttapijt is waarschijnlijk het bekendste type voortenttapijt. Of het nu zomer of winter is, een tenttapijt houdt de warmte buiten, maar isoleert ook een beetje tegen de kou en zorgt er vooral voor dat sneeuw of zand voor de camper of caravan blijft liggen. Het oppervlak van een voortentkleed moet minstens even groot zijn als het oppervlak onder de voortent. Als het te groot is, kan het gewoon aan de rand worden omgevouwen.

Voortentkleden - de voordelen op een rijtje:

 • Vuil en sneeuw blijven voor de mobiel
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Ze zijn licht en wegen niet veel
 • Droge, schone tentvloer om te lezen, te liggen of te spelen
 • In de winter kunnen er zo nodig verwarmingsmatten onder worden gelegd
 • Stofsoorten die perfect zijn afgestemd op verschillende oppervlakken
 • Verandert luifel of voortent in een gezellige leefruimte
 • Goed "blote voeten gevoel
 • Het tenttapijt "ademt" en voorkomt zo schimmelvorming
 • Kan individueel op maat worden gesneden
 • Dempt het geluidsniveau

Welk voortentkleed is het beste?

Wel, welk voortent tapijt is het beste? Een goede vraag, waarop natuurlijk geen algemeen antwoord bestaat. Zo verschillend als u als kampeerder bent, zo verschillend zijn ook de tenttapijten. Grof doek met veel grote mazen is bijvoorbeeld zeer goed ademend en houdt het gras levendig onder de luifel. Met fijner geweven voortenttapijt zal het zand op de vakantiebestemming minder snel doorsijpelen en kan het er gemakkelijk worden afgeveegd. Waterdichte grondzeilen houden de tent droog en de vochtige grond buiten.

Vloerbedekking en tapijt

Voor langere vakanties, wintervakanties of permanent kamperen zijn de nieuwe vloerbedekkingen een goede keuze. Vierkante tegels of kunststof roosters zijn gemakkelijk te leggen en zorgen voor een geluiddempende ondergrond en goede isolatie. Voor de wintervakantie kan een verwarmingsmat tussen de vloertegel en het tenttapijt worden gelegd om de voortent van vloerverwarming te voorzien. Dit geeft u een gezellige, droge extra leefruimte, zelfs als het buiten onaangenaam is.

Hoe groot moet de vloer van de luifel zijn?

Berger voortenttapijt is kant-en-klaar verkrijgbaar in veel verschillende maten. Of u nu uw voortenttapijt 300 x 400 of uw voortenttapijt 300 x 600 nodig heeft, hier vindt u zeker de juiste maat. Zo niet, geen probleem, u kunt diverse Berger tentkleden ook per meter bestellen. U kunt dus ook uw voortenttapijt op maat gesneden bestellen.

Tentvloer

Ook de nieuwere tentvloeren hebben zich verder ontwikkeld. Hier vindt u zachte en warme tenttapijten voor een knus gevoel van ruimte. Of, als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, geven de luifelvloeren of waterbeschermdekzeilen met hun opblaasbare rand regen en vocht bijna geen kans. De rand zorgt ervoor dat de vloer van uw tent of luifel lang droog, schoon en toegankelijk blijft, zelfs bij plassen.

Bevestigingsmiddelen voor luifelvloer en tentvloer

Of het nu om een tentvloer of een tenttapijt gaat, maak uw vloer of grondzeil vast! Wij raden aan het tapijt ten minste op de hoeken aan de grond te bevestigen. Dit komt omdat vloerzeilen kunnen kreuken. Kampeertapijten kunnen bij harde wind gemakkelijk omklappen of wegwaaien. Het een of het ander is vervelend en u moet lang plezier van uw zonweringtapijt hebben.

Camping dekzeil, tent dekzeil, grondzeil

Tenten en dekzeilen voor alle doeleindenCampingtenten zijn een allrounder en kunnen op veel verschillende gebieden worden gebruikt. U kunt een tarp gebruiken als tentzeil om u te beschermen tegen het weer, als tentvloer, grondzeil of als hangend privacyscherm. Een tarp is in veel gebieden een goedkope aanvulling op uw tent. Want u kunt een voortentzeil gebruiken om uw tent, een paviljoen of uw voortent te vergroten. U kunt ook een campingzeil gebruiken als dak of zijwand. Bovendien is een grondzeil perfect als tentvloer of als bescherming tegen natte grond onder uw tent. Bijzonder praktisch zijn tentzeilen met geïntegreerde oogjes, omdat u het zeil dan met koorden of scheerlijnen kunt vastzetten.

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.