Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Elektra
Merk
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

CEE-stroomvoorziening

De stekkers voor camping, caravans, campers en kampeerbussen zijn met de invoering van de 3-polige CEE op veel Europese campings gestandaardiseerd. Met de blauwe ingangscontactdoos, hoekkoppeling, CEE-adapter, stroomverdelers, kabels of de

De stekkers voor camping, caravans, campers en kampeerbussen zijn met de invoering van de 3-polige CEE op veel Europese campings gestandaardiseerd. Met de blauwe ingangscontactdoos, hoekkoppeling, CEE-adapter, stroomverdelers, kabels of de campingkabeltrommel kunt u uw voertuig veilig van stroom voorzien tot 16 A.

Lees verder...

Pagina 1 van 4

CEE - De stroomvoorziening van de camping

Waarom is de CEE voor kamperen blauw?

CEE-stekkers en -contactdozen voor camping, kampeerwagens en caravans zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun blauwekleur. De bekende blauwe kleur geeft het goedgekeurde spanningsniveau van 200-250V en het frequentiebereik van 50/60Hz aan. De 3-polige CEE stroomvoorziening in het campinggedeelte is gezekerd met 16A. Dit is absoluut voldoende, aangezien het stroomvoorzieningssysteem van de campings beveiligd is met 4A, 6A, 10A, of in het beste geval 16A (vaak voor meerdere verbruikers). Koop of bestel nu alles voor uw CEE stroomvoorziening ter plaatse.

Hier is er geen of slechts weinig aanbod van MOE:

  • Zwitserland, hier heb je een SEV-koppelingnodig
  • Zuid-Europa, oudere campings vereisen vaak een Schuko-adapter
  • In Groot-Brittannië hebt u een adapter nodig voor de BS 1363-stekker ("British 3-pin")

Gebruik van een camping CEE-stekker om stroom te trekken

Op de camping aangekomen, is het bijna 100% de eerste activiteit. Zodra het voertuig rechtop staat, wordt de CEE-stekker in het voedingsstation van uw camping gestoken en aangesloten op de CEE-ingang van het voertuig. De stroomvoorziening van het voertuig heeft voorlopig de hoogste prioriteit. Want zodra de 3-polige CEE-stekker in het blauwe CEE-stopcontact terecht is gekomen, worden de accu's gespaard en werken alle elektrische apparaten in uw camper op 100 procent, voor zover de zekering van de camping dat toelaat.

Klik hier voor 12 V stekkers, 230 V stopcontacten en USB adapters!

De CEE kabeltrommel en de CEE verdeler

Met een zogenaamde campingkabeltrommel is de 25 m CEE kabel netjes opgeborgen en na gebruik snel weer opgeborgen. Goede CEE-kabeltrommels hebben ook meerdere contactdozen voor beschermingscontacten en meestal nog een CEE-contactdoos voor gebruik buitenshuis. Dit zorgt voor voldoende stroomvoorziening onder uw voortent of in de voortent voor bijvoorbeeld een voortentlamp, koelbox of kookplaat. Als u nog meer stroombronnen nodig hebt, zijn er CEE-verdelers met verschillende Schuko- en CEE-stekkerdozen.

CEE kabel, de directe verbinding

Voordelige CEE-kabels voor op de camping sluiten uw voertuig eenvoudig en rechtstreeks aan op de bestaande stroombron. Voor korte verblijven is het aansluiten met een verlengkabel een snelle oplossing. Voor langere verblijven raden wij een CEE kabeltrommel aan vanwege de ruime aansluitmogelijkheden.

Hoe herken je een CEE camping kabel:

  • Met rubber ommantelde 3-polige kabel (rubber kabel)
  • H07RN-F3G 2,5 mm². mm²
  • Beschermingsklasse: IP44 (beschermd tegen vaste vreemde voorwerpen met Ø ≥ 1,0 mm, bescherming tegen spatwater aan alle zijden)

Noodzakelijke accessoires - de CEE-adapter

CEE-adapters moeten altijd in uw bagage zitten. De CEE-Schuko-adapter verbindt het "stopcontact voor huishoudelijk gebruik" met het CEE-contact. Sommige campings, vooral in zuidelijke landen, bieden nog elektriciteit via Schuko-contactdozen. Een Schuko-adapter is ook heel voordelig wanneer u voor uw eigen huis parkeert. Met een CEE-adapter voor het stopcontact in huis is de stroomvoorziening verzekerd en worden de accu's van uw camper of caravan ontzien. CEE-adapters zijn verkrijgbaar als korte adapters of als adapterkabels .

De stekkers voor camping, caravans, campers en kampeerbussen zijn gestandaardiseerd met de invoering van de 3-polige CEE op veel Europese campings. Met de blauwe ingangscontactdoos, hoekkoppeling, CEE-adapter, stroomverdelers, kabels of de campingkabeltrommel kunt u uw voertuig veilig van stroom voorzien tot 16 A.

U kunt het beste een SEV-CEE adapter voor Zwitserland in uw bagage meenemen. Alle wegen leiden naar Rome en veel aantrekkelijke vakantieroutes lopen door Zwitserland. Met de 3-pins SEV-adapter kunt u in Zwitserland bij alle standaardstopcontacten elektriciteit krijgen. Als uw camper u naar het "eiland" brengt, hebt u een adapter nodig voor de "Britsh 3Pin" voor Groot-Brittannië en het Gemenebest.

Klik hier voor meer informatie over de stroomvoorziening op de camping!

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.