Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Voertuig
Merk
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

Warmeluchtsystemen & verwarming

Warme lucht systemen en verwarming voor campers en caravans. De Truma-gaskachel is met zijn krachtige ventilator waarschijnlijk de bekendste manier om uw caravan, camper of voortent te verwarmen. Hier vindt u accessoires om uw blaaskachel

Warme lucht systemen en verwarming voor campers en caravans. De Truma-gaskachel is met zijn krachtige ventilator waarschijnlijk de bekendste manier om uw caravan, camper of voortent te verwarmen. Hier vindt u accessoires om uw blaaskachel uit te breiden of te repareren.

Lees verder...

Pagina 1 van 2
 • 1

Warme lucht distributie in campers en caravans

Optimaal gebruik van de Truma-luchtverhitter

Warme lucht wordt in campers en caravans meestal verdeeld met behulp van een Truma-blowerverwarming. Een goed voorbeeld is de Truma VarioHeat. Vanuit de verwarming kunnen warmeluchtslangen met Truma T-stukken en Y-stukken optimaal door wanden en inbouwkasten worden verdeeld. De warme lucht wordt optimaal verdeeld in het interieur van uw voertuig door draaibare nozzles, open eindstukken, eindstukken met luchtklep of eindstukken met lamelleninzet. Het Truma-warmeluchtsysteem is ontworpen als een modulair systeem.

Overzicht van warmeluchtslangen voor warmeluchtsystemen en verwarmingssystemen

Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende buisdiameters beschikbaar voor de installatie van warme luchtsystemen in het Truma-verwarmingssysteem. De warmeluchtslangen zijn aan de binnen- en buitenzijde geribd en zijn daardoor stabiel en zeer soepel.

 • Aftakbuis 22 mm - voor smalle plaatsen
 • Isothermische buis 35 mm - geperforeerd, bijvoorbeeld voor ventilatie achter de zitbank
 • Uitlaatpijp 50 mm - flexibel, voor het afvoeren van uitlaatgassen
 • Warme luchtslang 65 mm - kan voor bijna elke Truma-kachel gebruikt worden
 • Warme luchtslang 75 mm - gangbare maat geschikt voor Truma, Webasto en Eberspächer kachels
 • Warme luchtslang 80 mm - past bijvoorbeeld op de Truma E 2400

Installeer warmeluchtslangen op een slimme manier en voorkom koudebruggen.

Truma biedt een op elkaar afgestemd modulair systeem voor een optimale warmeluchtverdeling via de warmeluchtslangen. Met de warme luchtverdeling van de Truma-warmeluchtsystemen krijgt u een aangename, gelijkmatige warmte in de woonruimte en kunt u de stromingsrichting en de luchthoeveelheid individueel regelen. Door de warmeluchtslangen en de "geperforeerde" isothermische slangen slim te leggen, kunt u koudebruggen en dus muffe kastruimten vermijden.

Wandverdelers, Y-stukken en pijpverdelers voor uw blazerverwarming

Warmeluchtslangen en -buizen voor door een ventilator ondersteunde verwarming worden in verschillende diameters geïnstalleerd. Met verbindingsmoffen, verloopstukken en draaibare nozzles kunt u de warmeluchtverdeling voor uw voertuig optimaliseren.

 • De wandventilator kan warme lucht afvoeren achter de bekleding.
 • Met een sifonbocht kan de warme lucht veilig en strak uit het passagierscompartiment onder het voertuig worden geleid.
 • Met de pijpverdeler, T-vent of Y-stuk, vertakt u de warme lucht van de hoofdleiding voor warme lucht.
 • Met het verloopstuk kunt u bijvoorbeeld warmeluchtslangen met een binnendiameter van 72 mm (75 mm) verlengen met een warmeluchtbuis van 65 mm.
 • Eindstukken voor verdeling in het interieur

Voor de Truma-warmeluchtkachel is er een uitgebreid assortiment accessoires, maar u kunt zich een hoop narigheid en condensvorming in uw caravan, camper of voortent besparen door de verwarmingsbuizen en zwenkmonden doordacht aan te leggen. Wij geven u graag uitvoerig advies over het thema warmeluchtverdeling in een van onze Berger vestigingen!

Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.