Kampeerspecialist sinds 1958
Service
NL | DE
Taal:
Deutsch
English
Nederlands
Österreich
Français
Italiano
Español
Levering Land:
België
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Ierland
Italië
Kroatië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Zweden
Zwitserland
Slowakije
Slovenië
Spanje
Tsjechische Republiek
Hongarije
Voertuig
Lengte
 cm
tot
 cm
Breedte
 cm
tot
 cm
Volume
 l
tot
 l
Merk
Prijs
 €
tot
 €
Filiaalbeschikbaarheid

Waterboiler

Truma warmwaterketels en Elgena boilers, de bekende kleine boilers en campingverwarmers zorgen voor warm water om te douchen, af te wassen of uw tanden te poetsen in uw camper, boot, caravan of camper. Een goede morgen begint met warm

Truma warmwaterketels en Elgena boilers, de bekende kleine boilers en campingverwarmers zorgen voor warm water om te douchen, af te wassen of uw tanden te poetsen in uw camper, boot, caravan of camper. Een goede morgen begint met warm water, bestel en koop nu uw gasboiler of elektrische boiler.

Lees verder...

Pagina 1 van 2
 • 1

Gasketels en warmwaterketels

Elgena Boiler - KB waterkoker met 5 jaar fabrieksgarantie

Met een Elgena kleine boiler of Truma waterkoker koopt u aangenaam warm water voor uw camper, boot of caravan. De bekende kleine boilers(KB) 3L, 5L of 6L tank kunnen water verwarmen tot 80 graden door elektriciteit. Met de Nautic Therm waterkokers is het zelfs tot 85 graden met een tankinhoud van 10L wanneer gas en elektriciteit worden gecombineerd. Met een goede mengverhouding en zuinig verbruik is de hoeveelheid warm water die in de kleine boiler wordt geproduceerd voldoende voor een douche. De kleine waterkokers worden hoofdzakelijk geïnstalleerd in kleine ruimten en vereisen slechts een relatief laag vermogen. Let op de goedgekeurde druk voordat u uw Elgena kleine boiler bestelt! De kleine waterkokers op de camping zijn lagedruktoestellen en kunnen alleen worden gebruikt voor kleine dompelpompen, handpompen en voetpompen! Als uw voertuig een automatische drukwaterpomp heeft, moet er dringend een lagedrukfitting bij uw kleine boiler worden geïnstalleerd. Als de motor draait, wordt het overschot aan elektriciteit gebruikt om het water te verwarmen, zodat u warm water hebt zodra u aankomt.

De regel is (onder voorbehoud van technische wijzigingen):

 • Nautic Therm boilers - hebben een veiligheidsklep tot 3 bar
 • Elgena kleine waterverwarmer - deze waterverwarmers hebben een lagedrukregelaar nodig, werking met een kleine dompelpomp is ok

Truma waterverwarmer - innovatieve traditie

De Truma-ketel behoort tot hetzelfde gamma als de Elgena-ketel, met dit verschil dat de Truma-ketel kan worden gebruikt met dompel- en drukpompen tot 2,8 bar. Elektronische bedieningselementen, een bedieningspaneel en een overdrukventiel maken een zorgeloze bereiding van warm water mogelijk met de Truma-waterkoker. De tankinhoud van 10 l wordt verwarmd met vloeibaar gas en/of elektriciteit. Het water in de Truma-ketel kan tot ca. 70 graden heet worden. Met de warmwaterketel in de gasstand duurt dit ca. 35 minuten en in de elektrische stand ca. 45 minuten. De Truma-ketel heeft een boost-functie waarbij gas en elektriciteit samenwerken, zodat het slechts ongeveer 25 minuten duurt om 10 liter water volledig op te warmen. Let erop dat u de Truma-gasketel rechtstreeks op de 12 V-voeding aan boord aansluit of via een voorschakelapparaat met een phonoscherm. Om de gasvlam te starten, heeft de gasketel een schone 12 V nodig, die u rechtstreeks van de boordnetvoeding kunt krijgen, of met een stabiliserende tussenschakelinrichting (filterketen) ook wel phonoscherm genoemd.

Een nieuwere waterkoker in het Truma-assortiment is de elektrische boiler EL camping, waarbij de tankinhoud van 14 l via een verwarmingselement volledig gasloos wordt verwarmd. De Truma-ketel heeft ca. 70 minuten nodig om de 14 liter water in de tank tot 70 graden te verwarmen.

Truma Therme en Elgena Nautic-Compact Air - warm water met luchtverwarming

De bekende caravanverwarmers, zoals de Truma Therme en de Elgena Nautic-Compact Luft, verwarmen uw water met behulp van de ventilator van uw caravanverwarming. De warmeluchtbuis van uw verwarming wordt door de tank van uw Truma Therme TT of de Elgena Nautic-Compact Luft gelegd en verwarmt zo automatisch en energiebesparend uw water, zodra de caravanverwarming loopt. De caravantherme kan echter ook zonder verwarming worden gebruikt. De Truma Therme TT2 en de Elgena Nautic-Compact Luft zijn bovendien uitgerust met een elektrische verwarmingsstang of een elektrisch patroon. De temperatuur van het Elgena-model is zelfregulerend, terwijl de TT2 is uitgerust met een temperatuurregelaar. De twee warmwatertoestellen zijn geïnstalleerd in voorraadkasten in de buurt van de verwarmingsinstallatie. De caravanverwarmers zijn alleen geschikt voor installatie in de caravan.

Leeg de tank van uw Truma TT a.u.b. voor de vorst! Door de uitzetting van het water kan de tank van uw Truma TT2 barsten. Heb je dit bericht te laat gezien? Geen probleem, de TT2 reservetank kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd.

Voor- en nadelen van de Truma Therme:

 • Voor caravans
 • Tot een waterdruk van 1,2 bar
 • Controlelampje
 • Verwarmingselement
 • Bedieningspaneel aan/uit
 • Temperatuurgrens 65 graden

Voor- en nadelen Elgena Nautic-Compact air:

 • Voor motorhomes en boten
 • Verkrijgbaar in 6 en 10 liter versies
 • Type LE met elektrisch verwarmingselement
 • Aansluiting op dompel-, voet- of handpomp
 • Voor waterdruk tot 2 bar
 • Oververhitting bescherming
Uw sessie zal lopen in
10 : 00
Min. Sec.